Logo: De Nederlandse Vastgoed Maatschappij

Veelgestelde vragen

 1. Mijn woning heeft (ernstig) achterstallig onderhoud. Is dit een probleem?
  • Nee, dit is geen enkel probleem. de Nederlands Vastgoedmaatschappij kan wel besluiten de woning (gedeeltelijk) te renoveren, omdat dit de courantheid (de verkoopbaarheid) bevordert. Deze kosten komen (afhankelijk van de gekozen module) geheel of gedeeltelijk ten laste van de Nederlands Vastgoedmaatschappij.
 2. Is er bij verkoop aan de Nederlands Vastgoedmaatschappij ook sprake van drie dagen bedenktijd (nieuwe wetgeving) of financieringsvoorbehoud voor de koper?
  • Neen, deze regelingen zijn niet van toepassing bij verkoop van uw woning aan de Nederlands Vastgoedmaatschappij. U bent er dus van verzekerd dat uw woning verkocht is als de handtekeningen zijn gezet!
 3. Ik kan mijn betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker niet meer nakomen en moet mijn woning verkopen. Kan de Nederlands Vastgoedmaatschappij ook de afwikkeling (onderhandeling) met de bank verzorgen?
  • Ja, de Nederlands Vastgoedmaatschappij heeft ruime ervaring met de afwikkeling van hypotheken met hypotheekverstrekkers. de Nederlands Vastgoedmaatschappij wordt dan ook vaak ingeschakeld door diverse hypotheekverstrekkers. Indien er een executoriale verkoop wordt opgestart, adviseren we u dringend snel te handelen. De opbrengst bij verkoop van uw woning via een executoriale verkoop is doorgaans lager dan verkoop via de Nederlands Vastgoedmaatschappij.
 4. Zijn er overige kosten verbonden aan verkoop van mijn woning aan de Nederlands Vastgoedmaatschappij?
  • Nee, net zoals bij een normale verkoop komen alle kosten koper (onder andere overdrachtsbelasting en notariskosten) voor rekening van de Nederlands Vastgoedmaatschappij. De verkoopkosten van uw woning bij de module ĎGarantieprijs en winstdelingí worden door de Nederlands Vastgoedmaatschappij en u als verkoper samen betaald.
 5. Indien ik mijn woning verkoop aan de Nederlands Vastgoedmaatschappij, moet ik dan direct de woning verlaten?
  • Nee, u hoeft de woning niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht wordt in overleg met de Nederlands Vastgoedmaatschappij bepaald, net zoals bij een reguliere verkoop via uw makelaar!
 6. Wie stelt de koop- en transportaktes op?
  • De koopovereenkomst wordt opgesteld door de Nederlands Vastgoedmaatschappij of de notaris. De transportakte wordt te allen tijden opgesteld door de notaris. U kunt er voor kiezen dat ook de koopovereenkomst wordt opgesteld of gecontroleerd door de notaris. We wensen voor beide partijen een correcte afwikkeling.
 7. Ik wil niet dat vrienden en buren weten dat ik mijn woning moet verkopen. Wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld?
  • Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en niet openbaar gemaakt.
 8. Is het mogelijk bedrijfsonroerend goed ook op deze manier aan te bieden?
  • Ja, bedrijfsonroerend goed kan ook aan de Nederlands Vastgoedmaatschappij worden aangeboden. Hiervoor zijn afwijkende regelingen opgesteld. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.
 9. Mijn makelaar heeft als waarde van mijn woning afgegeven een bedrag van circa Ä 200.000,-. Mijn woning staat inmiddels negen maanden te koop en is dus nog steeds niet verkocht. Is de prijsstelling dan wel reŽel? Moet ik misschien de prijs verlagen?
  • Op dit moment staan de woningen gemiddeld langer te koop dan enkele jaren geleden. Het kan best zo zijn dat de vraagprijs van uw woning reŽel is vastgesteld, maar dat overige factoren de verkoopduur vertragen. Denk aan het huidige aanbod, de kwaliteit en de inzet van de makelaar, et cetera. Het verlagen van de vraagprijs is niet altijd de beste optie.