Logo: De Nederlandse Vastgoed Maatschappij

Module 1: Garantieprijs - Praktijkvoorbeeld

Ron en Carla hebben een twee-onder-een-kap-woning in Tilburg. Ron heeft een baan als vertegenwoordiger en Carla is huisvrouw. Na vijftien jaar huwelijk gaan ze uit elkaar; er wordt een echtscheiding aangevraagd.

Ron trekt in bij zijn nieuwe vriendin in Utrecht. Carla blijft in de woning wonen. Na acht maanden is de achterstand op het betalen van de hypotheek zo groot, dat de hypotheekbank een spoedige verkoop eist om een gedwongen verkoop (executieverkoop) door de bank te voorkomen.

De woningen in de wijk staan soms bijna een jaar te koop. Zo lang kan Carla niet wachten, de bank trouwens ook niet. Carla neemt contact op met de Nederlandse Vastgoed Maatschappij. In overleg met Carla en Ron (hij is immers nog mede-eigenaar) wordt gekozen voor de module ‘Garantieprijs’.

De Nederlandse Vastgoed Maatschappij zorgt samen met de notaris voor de verdere afwikkeling. De Nederlandse Vastgoed Maatschappij koopt de woning en Carla kan in overleg nog minimaal drie maanden in de woning wonen, totdat ze een permanente huurwoning heeft gevonden. Op deze manier voorkomt ze een gedwongen (executie)verkoop door de bank, waarbij de opbrengst doorgaans veel lager is. Daarnaast hoeft de woning ook niet direct te worden ontruimd.

De opbrengst van de verkoop is ruim voldoende om de hypotheek te kunnen aflossen. Carla houdt tevens nog geld over om de komende maanden de huur van de nieuwe woning te kunnen betalen.

 

Meer informatie aanvragen

  • Uw woning snel en tegen een gegarandeerd bedrag verkopen
  • Vrijblijvend meer informatie aanvragen
Geslacht
Achternaam *
Voorletters *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
E-Mail *
Telefoon *
Telefoon Werk
 
 
Reden verkoop
Staat uw woning al te koop
Hoelang
Welke makelaar